Joc de Barri, Dissabte 7 de Juny

 

Dissabte que ve 7 de juny tindrà lloc, a  la plaça de Sant Miquel, la primera activitat participativa del projecte +B, Sumem des dels barris. Aquest primer esdeveniment serà el Joc de Barri, una activitat lúdica i pedagògica l’objectiu principal del qual és generar comunitat entorn del projecte Sant Miquel +B, i, també, que reconeixem els principals elements de valor del barri –els seus espais significatius i els seus elements d’identitat, les persones i els esdeveniments que li atorguen caràcter- i comencem a recollir les idees de millora que proposin els veïns.

El joc es desenvoluparà per grups entorn d’una maqueta gegant del barri. Cada grup anirà responent a preguntes relacionades amb Sant Miquel i Les Tries, agrupades en diversos temes (geografia, història, societat, cultura i medi ambient), i anirà fent petites proves. En la primera part, cada pregunta encertada permetrà anar construint una part del barri; una vegada construït, en la segona part cada pregunta encertada permetrà obtenir fitxes que podran ser canviades per millores del barri, cadascuna amb un ‘valor’ adequat a la dificultat que suposaria dur-les a terme(fer un carrer per a vianants, millorar l’accessibilitat dels  vianants en una zona, engegar programes de dinamització comercial, etc.). Aquestes millores s’agrupen dins de quatre grans temes: la relació del barri amb Olot, la mobilitat i l’accessibilitat, l’espai públic i els espais lliures, i l’activitat socioeconòmica.

OlotMesB_tablero_jocbarri

A mesura que es vagin encertant preguntes, cada equip decidirà de manera conjunta quines són les millores més importants i més necessàries per al barri, així com el lloc on col·locar-les. El joc finalitzarà quan un dels equips hagi obtingut cinc fitxes, moment en el qual es farà una valoració de quin equip ha fet la millor elecció pel que fa al tipus de millores i a la ubicació.

El Joc de Barri serà una activitat participativa que permetrà als veïns compartir els seus coneixements sobre el barri i començar a construir entre tots una identitat comuna. Per mitjà de les preguntes coneixerem millor la història de Sant Miquel, els seus llocs i les persones que hi viuen. I a través de les accions de millora, els participants començaran a treballar i decidir conjuntament les millores proposades per al barri.

10448505_579089888876259_6748245978688604312_o

Responent a l’esperit de fer entre tots, l’organització del Joc de Barri ha estat un treball col·lectiu. D’una banda, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Aula Fusta, institut local de formació professional encarregat de la construcció de la maqueta del barri. Per una altra, l’IES La Garrotxa ha prestat la seva impressora 3D per a la realització de les figures que simbolitzen les diferents accions de millora. A més, el desenvolupament del Joc de Barri comptarà amb la col·laboració de Marta Vila, participant en el projecte i que serà l’encarregada de dinamitzar el joc.

Per tot això, aquesta activitat té un valor especial ja que suposa la primera d’una sèrie d’activitats participatives que tindran lloc durant els mesos de juny i juliol seu amb  l’objectiu de construir entre tots una idea comuna del barri, dels seus valors i les seves necessitats.

Us  hi esperem!

cartel_jocbarri

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: