Crònica del Joc de Barri, del 16 de juny

El dissabte 16 de juny, va tenir lloc el Joc de Barri a la plaça de Sant Miquel, una activitat de caràcter lúdic i pedagògic en la qual els participants van compartir els seus coneixements sobre la història, els habitants i els llocs d’aquest barri, i en la qual també van tenir ocasió de plantejar els seus principals interessos per millorar-lo.

L’activitat va començar a les dotze del matí del dissabte. Hi havien estat convocades les associacions i els veïns que havien assistit a la presentació inicial però, gràcies al fet que el joc va tenir lloc a la plaça del barri, aviat van anar-s’hi sumant altres veïns que eren allà, així com comerciants dels locals propers. Amb tots ells es van formar els tres grups amb els quals va començar el joc. Marta Vila, coordinadora dels Escortes Nostra Dona del Tura –que tenen la seu en el molí de Can Climent, un dels llocs amb més encant de Sant Miquel- va ser l’encarregada d’exercir de conductora de l’activitat fent les preguntes que els participants havien de respondre.

IMG_0984
Com ja es va explicar en l’article de presentació del Joc de Barri, en la primera fase del joc cada equip anava construint una part de la maqueta gegant del barri a mesura que s’encertaven preguntes. La segona part corresponia a la decisió per part de cada equip de les millores a dur a terme al barri. Aquestes estaven representades a través d’unes fitxes fetes amb la col•laboració de l’IES La Garrotxa, que va prestar una de les seves impressores 3D per a això.

En aquesta segona part de decisió de millores, es va generar una informació valuosa per començar a definir quines intervencions resulten prioritàries per als veïns del barri.

IMG_0972

A continuació s’expliquen algunes de les principals conclusions que es van poder extreure:
– La mobilitat apareix com un dels temes als quals es concedeix més importància. D’una banda, es van plantejar millores relacionades amb la seguretat i l’accessibilitat de certs punts conflictius, com les carreteres de la Canya i les Tries. Per una altra, s’entén necessari millorar la qualitat per als vianants de certs espais com l’avinguda de Girona, la Rodona o el carrer de Jacint Verdaguer, en el seu pas per la plaça de Sant Miquel.

Els espais lliures són un altre dels temes més importants, perquè n’hi ha pocs i els que hi ha no s’adeqüen a les necessitats de la població. En aquest sentit es van realitzar propostes per a la millora d’espais com el parc d’Ignasi Buxó per mitjà d’activitats esportives, la dinamització del Mas les Mates per mitjà d’activitats de caràcter cultural o l’adequació de la riba del Fluvià i l’entorn del molí de Can Climent.

L’avinguda de Girona va tornar a aparèixer com en altres ocasions relacionada amb la necessitat de millorar l’activitat comercial d’aquest carrer, que s’entén com el “carrer major” del barri, porta d’entrada a Olot i un espai que s’ha de revalorar.
Gràcies a aquestes dues primeres activitats –la presentació inicial i el Joc de *Barri- es van generant les primeres idees sobre les necessitats i les oportunitats que existeixen al barri. Aquesta informació, que serà incorporada al diagnòstic participatiu i contrastada amb els resultats de l’estudi tècnic, anirà sent ampliada en les properes setmanes a través dels tallers que tindran lloc fins a finals de juliol amb els diferents col•lectius del barri

 

IMG_0969

Deja un comentario