Més participació

+B, Sumem des dels barris, està plantejat com un projecte col·lectiu en el qual les percepcions dels ciutadans i els diferents col·lectius constitueixen el fonament a partir del qual seran definides les accions de millora en la segona fase. És per això que, com a complement de les diferents activitats que tindran lloc fins a l’estiu, s’han desenvolupat en paral·lel una sèrie de canals destinats a ampliar la participació a totes aquelles persones que ho desitgin. D’aquesta manera els diversos mecanismes de participació i recollida de percepcions permetran que un major nombre de col·lectius, de persones i de visions diferents es facin partícips del projecte.

Cartell participatiu

IMG_1045
El caràcter puntual de les activitats i els tallers plantejats per a aquesta primera fase fan necessari generar mecanismes de participació que permetin a aquelles persones que no hi poden assistir d’aportar la seva opinió sobre els problemes i necessitats del barri. Per això s’han distribuït per diferents punts del barri uns panells participatius en els quals, a través d’adhesius corresponents als diferents temes que estructuren el diagnòstic, les persones que passin per allà podran deixar les seves opinions. Aquests cartells seran fins a final de l’estiu al Club Natació Olot, al Mas les Mates i al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Aquests mateixos adhesius han estat inclosos en l’espai informatiu existent al Casal de Sant Miquel, per la qual cosa, tots aquells que vulguin donar la seva opinió podran fer-ho directament en qualsevol d’aquests quatre espais.
Aquest format ha estat adaptat també per a format digital, de manera que aquest espai web disposa ja d’un mapa participatiu i una enquesta que podeu trobar aquí. L’objectiu és que a través de tots aquests formats qualsevol persona hi pugui participar i deixar les seves impressions, propostes o necessitats, de manera que la informació que conforma el diagnòstic participatiu sigui tan àmplia i representativa com sigui possible.
Us animem a sumar-vos-hi. Segur que tots tenim alguna cosa interessant per aportar per fer que Sant Miquel i Les Tries sigui un barri millor.

Materials escolars

undiaalteubarril
Sant Miquel i les Tries és un dels barris d’Olot amb més proporció de població jove. En aquest sentit, l’opinió dels nens i joves -del barri i de la resta de la ciutat-, la manera en què aquests viuen el barri, les coses que troben a faltar, etc. són summament importants. Per això s’han definit dues activitats diferents, amb els seus respectius materials gràfics de suport, que permetran recollir les percepcions de nens i joves.

D’una banda, “Un dia al teubarri”, que és una activitat destinada a nens de fins a 12 anys en la qual, en format còmic, els nens relataran com és un dia des que s’aixequen fins que van a dormir. A través de cadascuna de les vinyetes, explicaran el camí al col·legi, les activitats extraescolars, els llocs en els quals juguen amb els seus amics a la tarda i els llocs als quals van amb els seus pares: a comprar, a passeig o al teatre.

Print
Per una altra, “Descobreix Sant Miquel”, que és una activitat orientada a joves de secundària en la qual aquests hauran de localitzar en el mapa diferents espais del barri per posteriorment visitar-los i donar-ne una opinió, així com què millorarien o què proposarien perquè funcionessin millor.

Aquestes dues activitats, per a les quals s’han elaborat els materials gràfics per desenvolupar-los, es duran a terme en diversos col·legis d’Olot amb escolars que viuen o no al barri. Així, “Un dia al teu *barri” permetrà generar una comparativa entre les opinions de nens de diferents barris, i “Descobreix Sant Miquel” aportarà informació sobre l’opinió dels joves sobre el barri.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: