Tàctica Urbana en Av. Girona amb l’Escola d’Art d’Olot

La segona fase del procés “Sumem des de els Barris, Sant Miquel +B”, inclou la realització al barri de dues intervencions temporals, paral•leles a la redacció del Pla Integral d’Actuacions de Millora. Es durà a terme una intervenció paisatgística en la Plaça Sant Miquel i una altra de posada en valor de l’Avinguda Girona com a eix d’accés a la ciutat i d’activitat comercial.
L’execució d’aquestes intervencions durant els dos propers mesos vol en primer lloc demostrar la capacitat executiva del projecte Sant Miquel +B i amb això augmentar la confiança i il•lusió veïnal per un futur millor al barri, i en segon terme mostrar una forma innovadora d’intervenir a la ciutat: les Tàctica Urbanes.


Què són les Tàctiques Urbanes?
Les tàctiques urbanes es presenten com una proposta innovadora basada en intervencions estratègiques, demostratives, que estalvien costos i amplien els beneficis: projectes de petita escala, participatius i testeables. Les tàctiques urbanes o accions de testeo, destaquen per ser projectes urbans desenvolupats al costat de la ciutadania, amb la finalitat d’obtenir la màxima acceptació i al seu torn ampliar la implicació de la societat a la ciutat, facilitant el posterior procés de gestió. A més, per ser propostes estratègiques i testeables, els seus resultats són objecte d’avaluació per extreure conclusions sobre les quals definir a futur intervencions de major envergadura.

Tàctica Urbana en la Av. Girona

Com a resultat del diagnòstic participatiu, de la Línia Estratègica “Sant Miquel més actiu i atractiu”, s’identifica en l’Av. Girona, eix connector del barri de Sant Miquel amb el Nucli Antic, una sèrie de necessitats i potencials de millora que abasten des d’aspectes relacionats amb la mobilitat i l’espai públic fins a l’activitat econòmica. Les diferents opinions ciutadanes i avaluacions tècniques realitzades entorn d’aquest vial, estan vertebrades pel fet de tractar-se de l’avinguda per on circula el major nombre de ciutadans de dins i fora del barri, i per concentrar la majoria de l’activitat econòmica de Sant Miquel, atorgant-li a aquest espai la capacitat d’influir en la imatge exterior que projecta el barri; qüestió a millorar de primer ordre.

Davant aquesta situació se selecciona l’Av. Girona com un dels espais on actuar. Per dur a terme aquesta intervenció, Sumem desde els Barris proposa a l’Escola d’Art d’Olot, situada en el Nucli Antic, l’oportunitat de sumar-se al projecte per realitzar una tàctica urbana en aquesta avinguda.
En concret se’ls convida a idear al costat de veïns i comerciants, una tàctica urbana que visibilice en positiu els recursos de l’espai, amb la finalitat d’atreure l’atenció dels ciutadans i avaluar la possibilitat de desenvolupar a futur accions de dinamització i millora general de la imatge, de major envergadura.

Per al desenvolupament del projecte s’estan realitzant unes sessions de treball col•lectiu amb els estudiants que duran a terme el projecte i representants dels agents implicats: comerciants, veïns i tècnics de l’Ajuntament.

Com a punt de partida s’han proposat una sèrie de temes sobre els quals plantejar les intervencions. Els que generen major interès entre comerciants i veïns són el embellecimiento general de l’Av. Girona per millorar la imatge que aquesta projecta, afavorir la dinamització comercial i millorar la seva connexió amb el centre.
Sobre aquestes idees els estudiants han plantejat en el primer taller col•lectiu una sèrie d’idees que s’han debatut i valorat entre els diferents agents presents en el taller, amb l’objecte d’arribar a una idea comuna que conjumini interessos.

Dimecres que ve, dia 15, serà l’últim taller, en el qual es tancarà la proposta perquè els estudiants puguin dissenyar-la amb detall i tot estigui llest per a la seva execució el 21 de Novembre.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: